ESKİŞEHİR / TEPEBAŞI - Şehit Mehmet Şengül Fen Lisesi

Ara

Okulumuz MUN kulübü öğrencileri küresel sorunlara İngilizce dilinde çözüm bulmak, farklı ülkelerin delegeleri olarak Birleşmiş Milletler'i temsil etmek, sunum ve ifade yeterliliklerini global temalar çerçevesinde geliştirmek amacıyla okulumuzda 8 Aralık 2023 tarihinde 1. Aşaması gerçekleştirilen ve 2 gün boyunca sürecek olan EMS MUN Konferansında büyük bir ciddiyetle küresel sorunlara çözüm yolları üretiyorlar. Emeği geçen tüm öğretmen ve öğrencilerimize teşekkür ediyoruz.

Ara

4 Aralık Dünya Madencilik günü münasebetiyle İl Milli Eğitim Müdürlüğümüz işbirliğiyle Osmangazi Üniversitesi öğretim üyesi sayın Prof.Dr. Mahmut YAVUZ tarafından öğrencilerimize seminer verilmiştir. Bilgi ve birikimlerini bizlerle paylaşan kıymetli hocamıza ve desteklerini esirgemeyen İl Milli Eğitim Şube Müdürümüz sayın Burhanettin ELÇİ’ye teşekkür ediyoruz.

Kas

Eskisehir  Anadolu Üniversitesi tarafından yürütülen, lise öğrencilerinin kimya alanında laboratuvar  uygulamalarını "Sanal Kimya Uygulamaları" şeklinde gerçekleştirmek için "Virtual Chemistry Apps-VCLApps  Projesi" dahilinde okulumuzda çalışma yapılmıştır.Prof.Dr Hakan DAL başta olmak üzere projede emeği geçen ve öğrencilerimizin de uygulama deneyimi sağlayan herkese teşekkür ederiz.

OKULUMUZ ÖĞRENCİLERİNDEN DÜNYA 1.LİĞİ

Uluslararası Bilim Yarışmasında Biyoloji projemizle "Dünya Birincisi" Olduk

"İngiltere, İran ve Türkiye'de ülkemizi biz temsil edeceğiz"

Danışman Öğretmen:

Halime Avcı Bölek

Öğrenciler:

Arda Çelik

Zehra Alsaran

Zehra Duymaz

BUCA Belediyesi'nin bilim üssü Buca Bilim ve Sanat

Merkezi (BSM) tarafından bu yıl dördüncü defa

gerçekleştirilen Buca IMSEF (International Music,

Science, Energy, Engineering Fair) Uluslararası Bilim ve

Sanat Yarışmasına Biyoloji alanında danışmanlığını

okulumuz Kimya öğretmeni Halime Avcı Bölek'in ve öğrencilerimiz Arda Çelik, Zehra Alsaran ve

Zehra Duymaz'ın proje başvuruları çeşitli üniversitelerdeki

alanlarında uzman öğretim üyelerinden oluşturulan ilgili

jüriler tarafından değerlendirilerek final aşamasında

"Dünya Birincisi" olarak "Altın Madalya" kazanma

başarısı göstermişlerdir. Danışman öğretmenimizi ve öğrencilerimizi tebrik eder ve başarılarının devamı dileriz.

Kas

Bakanlığımızın destekleriyle yürütülen PİGEP(Pansiyon İyileştirme Geliştirme Projesi) kapsamında pansiyonumuzda öğrencilerimizin kaliteli zaman geçireceği açık alan dinlenme odaları,tam donanımlı müzik atölyesi ve sanat atölyesi kurduk.Yemekhanemizi,öğrenci odaları ve etüd salonlarını yeniledik. Ara tatil dönüşü heyecanla öğrencilerimizi bekliyor ve projenin yürütülmesinde emeği geçen herkese teşekkür ediyoruz.

Kas

Cumhuriyetimizin kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk, sonsuzluğa uğurlanışının 85'inci yıl dönümünde okulumuz öğretmen ve öğrencilerinin hazırlamış olduğu törenle anıldı. Programda emeği geçen herkese teşekkür ediyoruz.

Kas

Buca Belediyesi Buca Bilim ve Sanat Merkezi tarafından düzenlenen BUCA IMSEF 2023 (Buca uluslararası müzik Bilim Enerji Mühendisliği fuarı)'na Verbascum Lasianthum Bitkisinin in vitro ortamda pankreas kanseri üzerine etkilerinin incelendiği projemiz finale kalmıştır.

Çok sayıda yerli ve yabancı öğrencilerin katılım sağladığı bu yarışmada finale kalan Biyoloji projemizin danışman öğretmeni okulumuz kimya öğretmeni Halime AVCI BÖLEK ve öğrencilerimizi tebrik ediyor finalde başarılar diliyoruz.

Kas

Cumhuriyetimizin 100.yılı okulumuzda coşkuyla kutlandı.

Ekm

Geçen sene yaptığımız ve bu yıl da düzenleyeceğimiz CERN Bilim Gezimizin başvuruları başlamıştır.

Ekm

Çedes Projesi kapsamında Şehit Mehmet Şengül Fen Lisesi öğrencileri Müdür Yardımcısı Hüdaverdi Bektaş ve Danışman Öğretmen Sema Kayhan öncülüğünde Maide Bolel Huzurevinde konaklayan değerli büyüklerimizi ziyaret ettiler.Ögrencilerimiz kendilerinin yaptığı pasta börekleri büyüklerimize ikram edip ,dua kitabı hediye ettiler. Edep,saygı ve nezaket değerlerinin ön plana  çıktığı bu ziyarette güzel bir vefa örneği gösterdiler.

Maide Bolel Huzurevi  yönetici ve çalışanlarına misafirperverlikleri icin teşekkür ederiz.

Ekm

“TÜBİTAK Bilim Söyleşileri” kapsamında Sayın Doç.Dr.Dinçer ATLI okulumuz 11.ve 12.sınıf öğrencileriyle söyleşi gerçekleştirdi. Öğrencilerimizle paylaştıkları çok kıymetli bilgiler ve keyifli sohbetleri için kendilerine çok teşekkür ediyoruz.

Ekm

Okulumuzda uluslararası yabancı dil seviye belirleme sınavı CELS Test yapıldı. Sınava katılan ve değerlendirmeye alınan öğrencilerimize başarılar dileriz.

Ekm

Bu yıl 9-14 Ekim tarihleri arasında kutlanan #Erasmusdays Erasmus Günleri kapsamında  okulumuz öğrencileri tarafından duvar gazetesi hazarlandı ve Erasmus projelerimiz hakkında bilgilendirme toplantısı düzenlendi.

Ekm

13 Ekim Afet Azaltma Günü kapsamında okulumuzda tatbikat etkinliği yapılmıştır.

Ekm

09.10.2023 tarihinde okulumuzu ziyaret eden Sayın  Kaymakamımız Sadettin YÜCEL ve İlçe Millî Eğitim Müdür Vekilimiz Yaşar TEMUR'a ziyaretleri için çok teşekkür ediyoruz.