ESKİŞEHİR / TEPEBAŞI - Şehit Mehmet Şengül Fen Lisesi

Mrt

Kültür Edebiyat Kulübü olarak bu ay Türk Edebiyatının usta kalemlerinden Zülfü Livaneli'nin Serenad kitabını yorumladık.Kulüp olarak kitap yorumlarken birbirimizden çok şey öğreniyor ve çok eğleniyoruz.

Mrt

TÜBİTAK 2023 Lise Öğrencileri Araştırma Projeleri yarışmalarında 3 projemiz Bursa Bölge sergisinde sergilenmeye değer görüldü.

Proje çalışmalarında görev alarak başarılarına bir başarı daha katan öğrencilerimize, proje danışmanı öğretmenlerimiz Halime AVCI BÖLEK, Esra GÜVENDİ ve Demet ÇEVİRGEN ÇALKAN öğretmenlerimize, çalışmalarımızda bizlere laboratuvarlarının imkanlarını sonuna  kadar kullandıran Anadolu Üniversitesi Eczacılık Fakültesi  Hocalarımıza ve öğrencilerimizin çalışmalarına desteklerini esirgemeyen tüm velilerimize teşekkür ediyor öğrenci ve öğretmenlerimize başarılar diliyoruz.

Mrt

Eskişehir yerel ve siyasi tarihine ait çok değerli bilgilerin yer aldığı kitaplarını okulumuz kütüphanesine hediye eden Çağhan SARI ve kıymetli velimiz Tuğba SARI'ya çok teşekkür ediyoruz.

Mrt

Öğrencilerimiz, velilerimiz ve okul aile birliği üyelerinizin katkılarıyla toplamış olduğumuz temizlik ve hijyen malzemesi içerikli yardım paketlerini depremzede vatandaşlarımızın ihtiyaçlarını karşılamak için Tepebaşı TOBB   Bilim Sanat Merkezinde açılan Umut Markete teslim ettik. Desteklerinden dolayı öğrencilerimiz, velilerimiz ve okul aile birliği üyelerimize teşekkür ediyoruz.

Mrt

Öğrencilerimiz Eskişehir Yunusemre Devlet Hastanesi Başhekimi Uzm.Dr.Mustafa KARAGÜLLE' yi makamında ziyaret ederek tıp bayramını kutladılar ve sağlık çalışanlarımız için yazmış oldukları mektupları takdim ettiler. Öğrencilerimize ve misafirperverlikleri için Sayın Başhekimimiz Uzm.Dr.Mustafa KARAGÜLLE' ye teşekkür ediyoruz.

Mrt

Öğrencimiz Ömer Faruk Koyuncu bugün yapılan Eskişehir Okullar Arası Gençler Boks müsabakalarında 80 kg da il birincisi olmuştur. Öğrencimizi kutluyor ve Beden Eğitimi öğretmenimize emeklerinden dolayı teşekkür ediyoruz.

Ock

Kültür Edebiyat kulübü öğrencilerimiz bu ay Franz Kafka'nın "Dönüşüm" kitabını okudular. Ayrıca ay içinde Zübeyde Hanım Kültür Merkezinde oynanan "Dönüşüm" tiyatrosuna da giden öğrencilerimiz kitabı keyifle yorumladılar.

Ock

Okulumuz İngilizce Öğretmeni Şeyda Ünal tarafından yürütülen "Literature and Citizenship" adlı uluslararası e-Twinning projesinde  görev alan öğrencilerimiz Italya  ve Hırvatistan öğrencileri ile çevrimiçi toplantı yaparak izledikleri filmleri insan hakları odağında inceleyerek görüşlerini paylaşmışlardır.

Ara

Okullararası Futsal Turnuvasında okulumuz öğrencileri bugünkü maçlarını da kazanıp grup 1.olarak son 16'ya kalmışlardır. Okul Futsal takımımızdaki öğrencilerimizi tebrik ediyor, emeklerinden dolayı Beden Eğitimi öğretmenimiz Muammer SEVİLEN'e teşekkür ediyoruz.

Ara

20 Aralık 2022 tarihinde 12. Sinif öğrencilerimiz ile birlikte Anadolu Üniversitesi Ögrenci Merkezinde düzenlenen Tercih ve Kariyer Fuarına katıldık.

Ara

Okulumuzda protokol ile uygulanan ELTIS  Kanada Devlet Liselerine Giriş/Geçiş  projesi kapsamında Eskşehir bölge seçme sınavı bu gün kendi binamızda  saat 14.00 da yapıldı. İl ve bölge genelinde yapılan sınava Fatih Fen Lisesi, Eti Sosyal Bilimler Lisesi, Sabiha Gökçen Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi, TOKİ Şehit Savaş Kubaş Anadolu Lisesi,Gazi Mustafa Kemal Anadolu Lisesi öğrencilerinin yanı sıra Ahmet Necdet Sezer Ortaokulu, İki Eylül Ortaokulu, CahitZarif Ortaokulu, Özel Yeni Yol Okulları,Bahçeşehir Okulları, Ufuk Çizgisi, Şehir Koleji, Gelişim Okulları öğrencilerinden  çok sayıda katılım oldu. Aynı zamanda sınava katılan öğrenci velilerine de "Kanada Öğrenci Değişim Programı"hakkında bilgi verildi.

Sınavımıza katılan tüm öğrencilerimize başarılar diliyoruz.

Kas

25-26-27 Kasım'da Anadolu Üniversitesinde düzenlenen EFFL MUN (Model Birleşmiş Milletler Konferansı)'a 11 öğrencimizle katıldık.Öğrencilerimizden Tayfun Emir Demirel Outstanding Delegate, Emre Kapar ise Honourable Mention ödülünü aldılar. Ödül alan ve katılan tüm öğrencilerimizi tebrik ediyor, danışman öğretmenimiz Esra Güvendi' ye teşekkür ediyoruz.

Kas

Cumhuriyetimizin Kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ü ebediyete intikalinin 84'üncü yılında sevgi, saygı ve minnetle anıyoruz.

Ekm

Cumhuriyetimizin İlanının 99.Yılı Okulumuzda Coşkuyla Kutlandı. Cumhuriyetimizin ilanının 99.yılında Gazi Mustafa Kemal Atatürk başta olmak üzere silah arkadaşlarını ve aziz şehitlerimizi rahmetle, kahraman gazilerimizi minnet ve şükranla anıyoruz.Cumhuriyet Bayramımız kutlu olsun.