ESKİŞEHİR / TEPEBAŞI - Şehit Mehmet Şengül Fen Lisesi

Ekm

Okulumuz Öğrencileri Anadolu Üniversitesi Eczacılık Fakültesi Laboratuvarlarında Araştırmalarına Devam Ediyorlar. Kimya Öğretmenimiz Halime A.BÖLEK'e ve öğrencilerimize araştırmalarında başarılar diliyor, bizlere desteklerini esirgemeyen paydaşlarımızdan Anadolu Üniversitesine çok teşekkür ediyoruz.

Ekm

Bilimle iç içe olan okulumuz Şehit Mehmet Şengül Fen Lisesi laboratuvarlarında 11.sınıf öğrencilerimiz Biyoloji öğretmenimiz Zehra EROĞLU eşliğinde beyin ve göz diseksiyonu yaparak incelemelerde bulundular. Değerli öğretmenimiz ve öğrencilerimize araştırmalarında başarılar diliyoruz.

Ekm

Okulumuz Doğa Yürüyüşü  Grubu Kimya Öğretmenimiz Sanem İNCİ  rehberliğinde ilk yürüyüşünü Yapıldak -Yazılikaya Frig Kral Yolu parkurunda EDYAG Kulübü ile gerçekleştirdi.

Ekm

Okulumuz Şehit Mehmet Şengül Fen Lisesinde W.C.E.P Türkiye Ofisi ile AP Okulları Birliği Başkan Yardımcısı-W.C.E.P Uluslararası Öğrenci Yönetimi Koordinatörü Sn.Özgür YAVAŞ, W.C.E.P Eğitmenleri ve Okul müdürümüz Sayın Serdar AYNALI'nın katılımlarıyla gerçekleşen toplantıda, "Uluslararası Kanada Öğrenci Değişim ve AP Programı" işbirliği protokolü imzalandı.

"Başarı Tesadüf Değildir." ilkesinden hareketle öğrencilerimizin 21. yüzyıl becerilerini geliştirmeyi, Uluslararası alanda rekabet gücünü artırarak yabancı dil gelişimlerini sağlamayı, liderlik becerilerini geliştirmeyi ve en iyi üniversitelerden kabul almalarını  sağlamayı hedefleyen okulumuz, bu protokolle uluslararası geçerliliği olan ve ileri düzey yerleştirme programı olan AP programını ve Kanada lise değişim programını başlatmıştır. Worldwide Cultural Exchange Program (W.C.E.P) Türkiye Ofisi, başta Kanada Eğitim Bakanlığı olmak üzere toplam 16 ülkenin uluslararası lise öğrenci değişim programlarının Türkiye seçmelerini yürütmektedir.

9 Kasım 2022 tarihinde yabancı dil seviye belirleme sınavı(ELTİS)özel oturumu okulumuz öğrencilerine ŞEHİT MEHMET ŞENGÜL FEN LİSESİ'nde yapılacaktır.

Ekm

Türk Havacılık ve Uzay Sanayi'nin öncü kuruluşlarından TUSAŞ okulumuz öğrencilerine Geleceğin Yetenekleri Programı kapsamında mühendislik semineri düzenledi.

TAİ Kalite Sistemleri Müdürü Sayın Ersin TÜRKMEN ve Sky Experience Stajyer Mühendisi Sayın Muhammed Talha YAŞAR'ın mühendislik alanına ve uçak sanayiye ilişkin çok önemli bilgiler verdiği programa öğrencilerimiz yoğun ilgi gösterdi.Okulumuzda düzenlenen programda öğrencilerimize sağladıkları katkılardan dolayı kendilerine teşekkür ediyoruz.

Eyl

2021 yılı Başarılı eTwinning projeleri kapsamında Bakanlığımız tarafından Avrupa Kalite Etiketi ile ödüllendirilen okulumuz ve  öğretmenlerimiz muhteşem bir tören ile etiketlerini aldılar. Yaptıkları başarılı prjeleleri ile ödüllendirilen öğretmenlerimiz Şeyda ÜNAL, Gönül DURAL ve Esin MUNGAN i tebrik ediyor başarılarının devamını, başarılarımızın göstergesi avrupa kalite belgesinin okulumuza hayırlı olmasını diliyoruz.

Eyl

2022-2023 Eğitim Öğretim Yılı hazırlıklarımız ilimiz genelindeki tüm okullarımızda hızla devam ederken aynı zamanda Bakanlığımız tarafından tedarik edilerek gönderilen ders kitapları da öğrencilerimizi sıraların üzerinde hazır vaziyette bekliyor.

Eyl

İl Milli Eğitim Müdürümüz Pervin Töre, TEKNOFEST Karadeniz 2022'den dereceyle dönen okulumuz Şehit Mehmet Şengül Fen Lisesi, Sabiha Gökçen MTAL, Türk Telekom MTAL ile Turgut Reis MTAL yöneticilerini tebrik ederek, "İlimize yaşattıkları gurur için teşekkür ediyorum" dedi.

Eyl

9 Ağustos'ta Afyonkarahisar'da düzenlenen Teknofest Sabit Kanat Performans kategorisinde Türkiye 1.si olan Okulumuz Şehit Mehmet Şengül Fen Lisesi SİMURG takımı, ödüllerini Samsun'da Cumhurbaşkanımız sayın Recep Tayyip ERDOĞAN'dan aldılar. Danışman öğretmenimiz Musa ÖZPARÇA; öğrencilerimiz Burak KARA, Yahya Kerem YILDIRIM ve Furkan Yüksel KÖYCÜ' yü tekrar tebrik ediyoruz.

Ağu

Okulumuzu ziyaret eden İl Millî Eğitim Müdüremiz Sayın Pervin TÖRE derslik, spor salonu, pansiyon, yemekhane ve uygulama alanlarını gezerek eğitim öğretim hazırlıkları hakkında bilgi aldı.

Ziyarete Tepebaşı İlçe Milli Eğitim Müdürümüz Mustafa ÖZCAN, Ortaöğretim Şube Müdürümüz Burhanettin ELÇİ ve İnşaat Emlak Şube Müdürümüz Okan AYGEN eşlik etti. Ziyaretlerinden ve desteklerinden dolayı kendilerine teşekkür ediyoruz.

2022 ÜNİVERSİTE GURUR TABLOMUZ

Üniversiteye yerleşen tüm öğrencilerimizi tebrik ediyor, emeği geçen tüm öğretmenlerimize teşekkür ediyoruz.

Ağu

Başarı tesadüf değildir. Afyonkarahisarda 9 Agustosta başlayıp bu gün sona eren TEKNOFEST liseler arası insansız hava araçları yarışmasında okulumuz sabit kanat  kategorisinde SİMURG takımımızla Türkiye 1.si olduk. Özveri ile çalışan danışman öğretmenimiz Musa ÖZPARÇA ve öğrencilerimiz
Burak KARA,
Yahya Kerem YILDIRIM ve
Furkan Yüksel KÖYCÜ ' yü tebrik ediyoruz.

Tem

TEKNOFEST liseler arası insansız hava araçları yarışmasında okulumuz hem sabit kanatta hemde döner kanatta ikişer takım olmak üzere toplamda 4 takımla video aşamasında geçerek 9 Ağustosta Afyonkarahisarda yapılacak olan finalde yarışmaya hak kazandı.Özveri ile çalışan danışman öğretmenlerimiz Musa ÖZPARÇA, Sanem İNCİ , Mehmet ELMAS, Hüdaverdi BEKTAŞ' ı ve öğrencilerimiz

Sabit kanat:

SIMURG takımından;

Burak KARA, Yahya Kerem YILDIRIM, Furkan Yüksel KÖYCÜ

INSEPTUM takımından;

Semih YILDIRIM Cemre YÜKSEL, Nuri Berke ATEŞ, Emir ÜÇOK

Döner kanat:

UNİFY takımından;

Ahmed Efe PETEK, M.Etka AKDENİZ, Ö.Faruk KOYUNCU

EAGLE EYE takımından;

Osman Emin KARABULUT, Ecrin TİRE, Cihan Eray KOZULU ' yu tebrik ediyor finalde başarılar diliyoruz.

Haz

Öğrencimiz Ayberk KESKİN 20-23 Haziranda yapılan Oryantring Milli Takım seçmelerinde 2. olarak Milli Takıma girmeye hak kazanmıştır.Ülkemizi 2-4 Temmuz tarihlerinde Macaristanda yapılacak olan Yıldızlar Oryantring Avrupa Şampiyonasında temsil edecek olan öğrencimizi tebrik ediyor, başarılar diliyoruz.

Haz